Η Αμοργός


Η Αμοργός είναι ένα γραφικό και πανέμορφο νησί όπου διατηρείται ακόμα η παράδοση. Άγριο τοπίο κι οδικές διαδρομές που “αιωρούνται” πάνω από τη θάλασσα σε έναν τόπο που συνδυάζει τις βραχώδεις ακτές με κάποιες απροσδόκητα γοητευτικές αμμουδιές. Η φύση της, αποζημιώνει τον επισκέπτη στο έπακρο. Αρχαίοι ναοί, μονοπάτια για όμορφους περιπάτους ανάμεσα σε λουλούδια και βοτάνα, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία. Η Αμοργός σε προσκαλεί να την επισκεφτείς ξανά και ξανά. Γι’ αυτό έχει σε όλον τον κόσμο φανατικούς και πιστούς φίλους. Η Αιγιάλη είναι ένα από τα δύο κύρια λιμάνια της Αμοργού και βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού. Η περιοχή, σύμφωνα με ευρήματα, κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Στη θέση Βίγλα βρίσκονται τα ερείπια της ομώνυμης αρχαίας πόλης. Η Αιγιάλη αποτελείται από τρία μικρά, όμορφα, παραδοσιακά χωριά. Τη Λαγκάδα, τα Θολάρια και τον Ποταμό. Έχει μεγάλη τουριστική κίνηση ενώ η παραλία της-μια αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά-αποτελεί πόλο έλξης για τους κολυμβητές. Πολύ κοντά από κει βρίσκονται οι υπέροχες αμμουδιές Λεβρωσσός και Χόχλακας.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Το σημαντικότερο πανηγύρι είναι της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου στην Κάτω Μεριά. Γιορτάζεται με συνεισφορές των ντόπιων. Ένα έθιμο που έχει παραμείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν παραδοσιακό πατατάτο, ξυδάτο, ντόπιο κρασί και επτάζυμο ψωμί. Ένα ακόμη σημαντικό πανηγύρι γίνεται το Δεκαπενταύγουστο στο Μοναστήρι της Παναγίας της Πανοχωριανής λίγο πιο πάνω από το χωριό Λαγκάδα, στην Αιγιάλη. Ρωτήστε μας για τα πανηγύρια του νησιού κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο “ΝΟΣΤΟΣ’.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας Βυζαντινή Μονή Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Aρχαίος πύργος της Αγίας Τριάδας Αρκεσίνη Αγ.Γεώργιος Βαλσαμίτης Aρχαία Μινώα Aρχαία Αρκεσίνη Aρχαία Αιγιάλη – Βίγλα Αρχαιολογικό Μουσείο 
στη Χώρα Ναυάγιο του “Ολυμπία”, 
Κάτω Μεριά

Elaboration: environmental buy research papers problem of wit.